Kadıköy İmam Hatipliler Vakfı Kuruldu

Kadıköy İmam Hatipliler Vakfı, 32 Kurucular Kurulu mezunun önderliğinde, 28 Şubat 2018 tarihinde tescil oldu.

Vakıf geçici yönetiminden yapılan açıklamaya göre: “Geçmiş zaman olur ki, Kadıköy İmam Hatip Lisesi /Acıbadem ‘de okulumuzdaki acı hatıralarla dolu günü 28 Şubat 2002’yi asla unutmadık.

28 Şubat 2018 itibari ile her biri bir yerde önder ve lider olarak çalışmalarına devam eden mezunlarımızla, çalışmalarımıza hasbi olarak devam edeceğiz.

Allah Mahcup etmesin.

Değerli Kadıköy İmam Hatip Lisesi mezunu kardeşlerimiz, 1992 yılında Kadiköy İmam Hatip Lisesi Kız Mezunları Derneği adı ile kurulup sonrasında okulumuzun tüm mezunlarına kucak açan ve içinde bulunduğumuz yıl itibariyle 36 dönem mezununun gönül bağlarıyla ilmek ilmek dokunan, sevgi kozamız MEZDER, hepimizin ortak noktası…

Günden güne büyüyerek sevgi saygı samimiyet ve ehliyet ile olgunlaşan bu güzel insanlar topluluğu, yıllar boyunca bir çok arkadaşımızın fedakârca hizmetleri sayesinde öyle bir noktaya geldi ki mezunları birbiriyle kardeşten öte kenetlendi.

Bir binada yakılan meşale yurdun dört bir yanında olduğu gibi Kadıköy ilçesinde de bir çok okulun daha varlığına zemin hazırladı.

Okullarımız ve imam hatipli öğrenci sayımız çoğaldı ve bu nispette camiamızın her türlü ihtiyacı da arttı. Bu ihtiyaçlara cevap verme vazifesi de elbette bu meşaleyi ilk ele alan Kadıköy imam hatiplilere düştü.

Sadece ülkesinin değil bütün dünyanın meselelerini müdrik mezunlarının artık yuvadan beslendikleri ile çevrelerinde ihtiyaç duyan her bir varlığa hizmet yolunda sahip olduklarını paylaşma akdini yerine getirdikleri bir vakıf çatısı bugün itibari ile teşekkül etti.

Bugünün okullarımızın tarihinde çok manidar olduğu hepimizin malumu.

Daha çok kişiyi kucaklamak daha çok derde deva olmak sevdasıyla çıktığımız bu kutlu yolda ilahi rıza istikametinde emrolunduğumuz doğrularla hizmet etmeye gönüllü tüm kardeşlerimizi de yanımızda görmek dileğimizdir.

Mütevelli heyetimize mezunlarımızı bekliyoruz. Lütfen cvlerinizi bizlere derneğimize ulaştırınız.”